Glutenvrije Bara

glutenvrije baraVorig jaar vroeg een klant op de Pure Markt in Amsterdam of ik ook glutenvrije bara’s verkocht. ‘Nog niet,’ zei ik, ‘maar wat niet is kan nog komen’. Want door die vraag ben ik de mogelijkheid gaan onderzoeken om glutenvrije bara’s te maken. De desbetreffende klant kocht op die bewuste dag wel de appelchutney, want die is geheel glutenvrij en vegetarisch. Terwijl ik allerlei meelsoorten in de Ekowinkel en via internet bestudeerde, vroeg ik me af of er meer mensen belangstelling zouden hebben voor deze variant van bara. Die vraag stelde ik in januari 2014 aan Personal Trainer en Orthomoleculair Therapeut/Voedingsdeskundige Jorgen Welsink. Wij bezochten beiden de Business Bootcamp van Open Circles Academy. Aangezien Jorgen zich bezig houdt met bewust eten en bewuste eters, weet hij beter hoe groot de groep mensen is die verlangen naar een glutenvrije bara. En die groep is groter dan ik dacht! Fantastisch! Ik had weinig aanmoediging meer nodig om nu echt aan de slag te gaan. ‘Met welke soort glutenvrij meel kan ik de beste resultaten behalen, qua smaak en structuur?’, vroeg ik me af. Bij de derde poging lukte het om de gewenste resultaten te behalen. De glutenvrije bara’s die u op de foto ziet, zijn op zondag 2 maart 2014 door tien personen getest en goedgekeurd. Vanaf heden kan Bara Babe glutenvrije bara’s voor u maken, ook volgens authentiek recept, maar dan met glutenvrij meel.

De ingrediënten:
Gemalen oerdi bonen (mung bonen), is glutenvrij
Glutenvrij meel
Verse Surinaamse peper
Geblancheerde spinazie
Knoflook
Zwarte peper
Komijn
Zout
Bakpoeder
Gebakken in zonnebloemolie

glutenvrij bara - www.barababe.com

De kosten:
precies als de andere authentieke bara’s, plus een kleine meerprijs vanwege de speciale glutenvrije meelsoort die (5x) duurder is dan gewoon tarwemeel. Ook bij glutenvrije bara’s geldt: minimale bestelling 30 bara’s. De bara’s kunnen goed in de vriezer worden bewaard. Maat: doorsnee van circa 6 tot 9 cm.

Prijs van glutenvrije bara’s, gemaakt met normaal glutenvrij meel:
-Per stuk + milieuvriendelijke draagtas + lekvrije verpakking = € 0,90,- (excl. 6% btw)
-Per stuk incl. tomatenchutney + milieuvriendelijke draagtas + lekvrije verpakking = € 0,95 (excl. 6% btw)

De bara’s kunnen op aanvraag ook van biologisch glutenvrij meel worden gemaakt. De kosten hiervan kunt u via email of telefoon aanvragen.

Alle andere producten van Bara Babe zijn ook glutenvrij, behalve de normale, authentieke bara’s die o.a. met tarwemeel worden gemaakt.

BB border