Ingrediënten

Producten van Bara Babe zijn als vegetarisch goedgekeurd door de Nederlandse Vegetariërs Bond

Producten van Bara Babe zijn als vegetarisch goedgekeurd door de Nederlandse Vegetariërs Bond

Wat zit er in de producten van Bara Babe, behalve liefde en aandacht? Eén ding is zeker, de producten zijn 100% vegetarisch en ook 100% halal (want geen vlees, geen chemische toevoegingen, dus ook geen E-nummers, waardoor ze ook geschikt zijn voor veganisten).

De bara, phulauri, ghugheri en de chutneys zijn geschikt voor elke lekkerbek, zowel vegetariër als vleeseter! De producten van Bara Babe worden bereid in een keuken waar nooit vlees (ook geen kip) wordt verwerkt, omdat de eigenaar van BB zelf ook geen enkele soort van vlees eet (vegetariër) en dit ook nooit voor anderen bereidt. (Waarschijnlijk zijn de producten ook kosjer. De belangrijkste regel bij het koken van kosjer voedsel is immers het gescheiden houden van melk en vlees, en aangezien er geen vlees in de keuken aanwezig is, kun je stellen dat het kosjer is, maar het mag pas officieel zo worden genoemd als het door een rabbijn is vastgesteld.)

Ingrediënten bara:
Gemalen oerdi bonen (mung bonen)
Zelfrijzend meel
Verse Surinaamse peper
Geblancheerde spinazie
Knoflook
Zwarte peper
Komijn
Zout
Gist
Gebakken in zonnebloemolie

Extra:
Liefde
35+ jaar ervaring
Goedgekeurd door mijn nanie (oma)

Houdbaarheid: bara’s kunnen een dagje buiten de koeling blijven. Daarna zijn ze goed houdbaar in de koelkast. Advies: als u ze langer dan een paar dagen wilt bewaren, vries de bara’s in. Opwarmen kan in de magnetron, maar voor smaakbehoud is het beter ze in de oven op te warmen. Oven normaal voorverwarmen en de bevroren bara’s in een schaal ongeveer 5 tot 7 minuten opwarmen. Even de bara aandrukken om te voelen of het goed warm is geworden.

x-o-x-o-x-o-x-o-x-o-x-o-x-o-x-o-x-o-x-o-x-o-x-o-x-o-x-o-x-o-x-o-x

Ingrediënten tomatenchutney:
Gepelde tomaat
Uien
Knoflook
Surinaamse peper
Komijn
Chutney masala
Zout
Zwarte peper
(Indien nodig als de peper te heet is of de tomaten te zuur: ietsiepietsie rietsuiker)

Houdbaarheid: deze chutney moet in de koelkast worden bewaard en is enkele dagen goed houdbaar. Als u de chutney langer wilt bewaren, vries het in kleine bakjes in. U kunt iedere keer een bakje opwarmen (voor de smaak het liefst in een pannetje) en daarna gebruiken. Advies: alleen met schone vorkjes in de chutney gaan.

x-o-x-o-x-o-x-o-x-o-x-o-x-o-x-o-x-o-x-o-x-o-x-o-x-o-x-o-x-o-x-o-x

Ingrediënten appelchutney:
Zure appels
Knoflook
Surinaamse peper
Chutney masala
Zout
Zonnebloemolie
Azijn

Houdbaarheid: deze chutney moet in de koelkast worden bewaard en is lang houdbaar.  Advies: alleen met schone vorkjes de chutney uit het potje halen.

Bara Babe Appelchutney
(foto: Cynthia de Vries)

x-o-x-o-x-o-x-o-x-o-x-o-x-o-x-o-x-o-x-o-x-o-x-o-x-o-x-o-x-o-x-o-x

Ingrediënten phulauri:
Vers geweekte en gemalen gele spliterwten
Knoflook
Surinaamse peper
Komijn
Zout
Zwarte peper
Bakpoeder
phulauri van Bara Babe

x-o-x-o-x-o-x-o-x-o-x-o-x-o-x-o-x-o-x-o-x-o-x-o-x-o-x-o-x-o-x-o-x

 

Notenallergie:
In de keuken van Bara Babe worden soms noten verwerkt in dezelfde apparaten waarin de kruiden voor de bara’s worden gehakt en gesneden. Alles wordt goed schoongemaakt, maar mensen met een notenallergie zijn dan in ieder geval geïnformeerd.

Advertenties