Testimonials

Heel wat mensen in Nederland, Ierland, Curaçao, Suriname en uit India hebben in de testfase reeds mogen genieten van de authentieke bara’s van Bara Babe. Onderstaand lees je wat zij te zeggen hebben.

#Nederland, Amsterdam
De lekkerste bara’s van Amsterdam!

Michiel Baas
Antropoloog

#Nederland, Haarlem
“Geruime tijd smachtte ik al naar een overheerlijke bara, gemaakt door iemand met een Surinaams-Hindoestaanse achtergrond. Bij braderieën, op markten of festivals heb ik menigmaal getracht eentje te kopen in de hoop dat deze goed zou smaken. Ik weet hoe een echte bara smaakt, dus vond ik het zeer teleurstellend dat ik meer blom at dan wat anders. Totdat Usha Marhé (founder of Bara Babe) haar bara’s als verwennerij voor mijn moeder bracht. Uiteraard kreeg ik ook een paar om te proeven. Ik wist niet wat ik proefde! Na jaren had ik een echte bara in mijn mond! Van blijdschap heb ik heel gulzig gegeten. Ik maakte een foto en stuurde die voor Usha via WhatsApp om haar te laten zien hoe gulzig ik at. Mijn dank is groot dat ik in de gelegenheid ben gesteld om een van de eersten te zijn die de bara’s van Bara Babe heeft mogen proeven. Ik ben er nog steeds niet over uitgesproken hoe lekker ik ze vond.”

Namasté,
Dayenne Denneboom
spoken word Artist

#Suriname
“Having tasted the bara’s you will want to meet the babe!”

Hedwig de la Fuente
fotograaf

#Curaçao
“Het begon in mijn geval allemaal als een grap. Ik zorgde er op Curaçao voor dat Usha in Amsterdam iets uit Suriname bezorgd kreeg dat ze graag wilde en ik vroeg daar een bara-levering op Curaçao voor terug. Er kwam vervolgens via Facebook een netwerkactie op gang om een barakoerier te vinden. Dat gaf veel voorpret. Voor ik het wist werd er rechtstreeks van de airport bij mij op het werk een doos met 30 versgebakken bara’s met bijbehorende chutney afgeleverd!
Nu moet ik heel eerlijk zeggen dat ik niet zo’n barafan ben, het ging mij meer om de ‘fun of it’, maar toen ik ze zag en proefde was ik verkocht, het blijkt zo overduidelijk met hoeveel liefde en zorg ze zijn bereid. Mooi vormgegeven, goed van smaak en ga zo maar door.
Nog diezelfde avond reed ik het hele eiland rond om andere Srananmans (Surinamers) die via Facebook de aktie hadden gevolgd en ook graag bara’s wilden proeven te laten meedelen in de vreugde. Voor zover ik weet heeft iedereen gesmuld!”

Nancy Dilrosun

#Nederland, Amsterdam
“Mijn eerste ervaring. Usha had de bara’s voor me op kantoor bezorgd. Na een dag keihard werken ging ik in de auto zitten, deed de verpakking open en raakte lichtelijk in trance van de geur. Ik heb midden op de parkeerplaats bara’s zitten eten op een mij ‘onwaardige’ manier, want ik eet nooit op straat en ik moet na het eten meteen mijn handen wassen! Dat is mijn hebie. Die bewuste dag had ik dus absoluut geen last van m’n hebie. Sterker nog, die bara’s waren op een tweetal na niet eens voor mij bestemd, maar ik kon er gewoon niet vanaf blijven.”

Linda-Ann Wijdenbosch

#Nederland, Den Haag
Ook ik heb het voorrecht gehad om de bara’s vers uit de pan te mogen proeven. Ze waren verrukkelijk! Je smaakpapillen slaan ervan op hol! Er gaat niets boven kwaliteit. BB heeft de beste kwaliteit ingrediënten gebruikt, vandaar de authentieke smaak. Je eet wat je ziet.

Nathalie Pengel-Wong

#Curaçao
Ik ben een van de ‘chosen ones’ die de bara’s van Bara Babe hier op Curaçao heeft mogen proeven. En ik moet zeggen dat ze ondanks de lange reis van Nederland naar hierheen ongelofelijk goed zijn gebleven en hun smaak niet hebben verloren. Wat het voor mij echt deed was de ontzettend lekkere tomatenchutney. Die was echt MASTER! Maar goed, het gaat om de bara’s en die waren heel goed van smaak, zacht, niet vettig, en smaakten naar MEER. Good job Usha. Keep it up!

Vincent de Miranda
journalist

#Ierland
Eigenlijk hield ik niet van bara’s. Vroeger, wanneer iemand wel eens een paar meebracht en ik het proefde, vond ik er niets aan, want soms smaakten ze lichtelijk zurig, soms waren ze taai, en soms hapte je in een pepere spons. Daarom kocht ik zelf nooit bara’s. Maar zoals altijd is ‘the real deal’ niet te vergelijken met de confectie. Nu ben ik verslaafd. Als ik in Nederland ben, bewaar ik altijd een plek in mijn koffer om BB bara’s naar Ierland mee te nemen. De bara’s van Bara Babe zijn gemaakt van ‘scratch’ zoals ze hier in Ierland zeggen. Handgemaakt met verse, zuivere ingrediënten. Dat maakt een groot verschil.

ps. Ze schijnen ook goed in te vriezen, maar helaas hebben ze nooit langer dan een dag de terugreis naar Ierland overleefd, mijn man en kinderen storten zich erop zodra ik thuis ben.

Nathalie Emanuels
schrijfster

#Suriname
Ik heb het geluk gehad om versgebakken bara’s van BB te ‘schransen’. Ik kan het niet anders noemen, want ik kon en hoefde niet op te houden, ik mocht alle bara’s uit de schaal opeten en dat heb ik dan ook gedaan! Ook zonder de chutney – die precies goed was – had ik ze zonder moeite en met smaak opgegeten.

Purcy Tjin
Acteur/beeldend kunstenaar